Op een prachtige zichtlocatie langs de A28 in Staphorst ontwikkelt Bloemert Gebouwen B.V. voor de bedrijven Bloemert ICT, Sintrum IT, LogicTrade en Poort 24 een gebruiksvriendelijk nieuw kantoor.

Het gebouw van ongeveer 1350 m² is door Vestus Bouwadvies uit Meppel ontworpen. Krale Advies tekende voor het met Vestus Bouwadvies opzetten van de EPC-berekeningen en de gewenste GPR-score. Daarnaast ontwierp Krale Advies alle installatie in het gebouw, verzorgde de aanbesteding van het werk en begeleide de gunning. De installateur KleinPoelhuis uit Emmeloord realiseert de installaties in het pand dat door Hokse Brakke Bouw wordt gebouwd. 

De kernwoorden hierbij waren: minimaal energieverbruik, flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en optimaal binnenklimaat.

Het bestek dat hiervoor is geschreven is gericht op procesafspraken, juiste verantwoordelijkheden, prestatie- en kwaliteitseisen en controleerbare rendementen van installaties.

Voor de klimaatinstallatie wordt gebruik gemaakt van een VRF-systeem in combinatie met een decentrale CO2-gestuurde ventilatie met warmteterugwinning. Het VRF-systeem is in staat om onafhankelijk vertrekken te koelen of te verwarmen en hierbij energie tussen vertrekken uit te wisselen.